M@re Nostrum

Albert Ollé i Callau
Alejandro Avampini
Alfredo Martínez
Carlos Minguell
Carlos Villoch
Carlos Virgili
Carlos Suárez
Enrique Faber
Jaume Bonet
Javier Campos
Kike Calvo
Pere Rubio
Sergio Hanquet
Sergio Sarta
Klaus Jost
Juan José Pérez Torres
Vito Lorusso
Marcel Guerrero
Luis Picón
Ana Rodríguez Blanco
Víctor Amor
Carlos Pulido
José Ángel Ribas
Mardigital.net
Famdiver Web
Mar y Otros
Nudibranquios
Peces Mediterráneos
Badalona
Bahamas
Tiger Beach-Bahamas
Azores
Costa Brava Kayak 1
Costa Brava Kayak 2
Dakar
Filipinas
Galápagos
Maldivas a fondo
Patagonia
Playa del Carmen
Venecia (Italia)

Arriba

En català  En català
En español  En español
In english  In english
En français  En français

© Miquel Pontes 2024
Última actualización:
01 ene. 2024

La Costa Brava des del Kayak (1)
de Palamós a L'Escala
per Lluís Aguilar

De Palamós a Aiguablava

PUNTA DEL BANC. Després de girar la Punta del Banc navegant cap al Nord, es formen vàries entrades que donen la sensació de permetre el retorn a Aigua Xel·lida. CALA LLONGA. Una altre de les raconades formades en aquesta  part de la costa que per la seva constitució rocosa - Granit rosa i Lampròfirs verds- presenta unes coloracions i formes tant espectaculars. CALA MARQUESA.  Illa del Cap de Mort que tanca l'entrada a una de les petites cales que formen aquest paratge, a la sortida del petit freu del costat esquerra es troba l'entrada a la Cova del Bisbe.
CALA TAMARIU. Una de les abundants fissures que s'han format  a la roca granítica que configura el litoral dels voltants de Cala Tamariu COVA DEL BISBE . Interior de la cova. Com es pot veure les parets son bastant rectes degut a que la majoria de cavitats de la zona s'han produït per l'erosió dels Lampròfirs de color verd, que formen unes vetes completament rectes alternades amb les de granit rosat, típiques de la roca litoral. COVA DEL BISBE. Vista exterior de la cova, que  es troba a la part Nord de Cala Marquesa.

Illes Medes

EL FREUETÓ  Pas intermig entre la Meda Gran i la Meda Xica. TASCONS GROSSOS .  El contorn de la roca, retallat pel blau del fons, recorda el cap d'un boc, o sigui el mascle de la cabra. TASCONS GROSSOS. En sobreposar-se Els Tascons Grossos amb el Carall Bernat, al fons, s'arriba a poder observar un arc perfecte, en l'interior del qual s'hi veuen els blaus del mar i del cel.
CARALL BERNAT I TASCONS   El Carall Bernat al centre i els Tascons Grossos a l'esquerra i els Petits a la dreta. LES FERRANELLES, TASCONS I CARALL BENAT  A l'esquerra, en primer pla, Les Ferranelles. Al fons el Carall Bernat amb Els Tascons Grossos al davant, i els Tascons petits a la dreta. CARALL BERNAT. Vista exterior del Carall Bernat, l'alçada és de 72 m sobre el nivell del mar .
La força erosionant de les ones, unida a la força constructiva de les algues que constitueixen la cornisa, fa que s'originin formes tant curioses com aquest tall totalment recte. Punta de la Galera. Quan l'anar i venir de les ones deixa la cornisa al descobert es formen salts d'aigua realment espectaculars. MEDA GRAN. Vista de la Punta de la Coetera des de la part superior de la illa.

L'Estartit a L'Escala

MASSÍS DEL MONTGRÍ. Vista des de la part superior de la Meda Gran. EL MOLINET. Aquest Cap marca el final del port de l'Estartit, entrant en una zona de parets verticals de roca calcaria. Com es pot veure aquest tipus de roca permet la formació de la cornisa, sobre la que hi viuen algues verdes , que li donen l'aspecte d'un petit prat d'herba. PARET DEL MONTGRÍ . L'aspecte ensinglerat  d'aquesta paret que uneix el Molinet  amb el  Cap de la Barra, adverteix al visitant de que la millor manera d'accedir a la zona és pel mar.
COVA DE LES SALINES.  Una  vegada girada la punta de les salines apareixen  vàries cavitats de dimensions considerables, que malgrat no permetre l'entrada amb l'embarcació, presenten una gradació de colors molt espectacular. EL RACÓ DE LES SALINES.  Una altre de les cavitats que es poden visitar dins d'aquesta àrea, que per la seva orientació al Nord , estan a l'ombra durant la major part del dia, cosa que permet distingir les tonalitats subtils de les roques que les configuren. ILLA PEDROSA. Freu de la sortida Nord de la Illa Pedrosa
CALA PEDROSA. La seva forma allargada i protegida per la illa, fa que doni la sensació d'estar contemplant un riu. TOMÀQUET DE MAR. Les aigües transparents i tranquil·les de Cala Pedrosa permeten fotografiar organismes que es troben dins l'aigua donant la sensació de que estan a fora. CAP CASTELL.  Sortida del freu de la Pedrosa, al fons  sobresurt el Cap Castell que tanca el Racó de la Morisca.
FORADADA . Entrada Sud de la Foradada . INTERIOR DE LA FORADADA.  Vista interior del túnel de la Foradada, FORADADA. Cara Nord de la Foradada, es pot apreciar el pas d'una embarcació per l'interior del túnel.
CALA FERRIOL. Vista de la cala amb l'illa al fons. LES TRES COVES.  L'entrada de l'esquerra  és la més fonda , de manera que és aconsellable l'ús d'il·luminació artificial per poder explorar el seu interior amb més comoditat. SORTIDA DE LES TRES COVES. L'interior d'aquesta cova és molt llarg i fosc, condicions que produeixen que el contrasta a la sortida sigui molt fort.
INTERIOR DE LES TRES COVES. En el seu interior es pot apreciar una cascada de calç que cobreix completament les roques que configuren les parets de la cova. COVA DEL BAIX DE LES COLS . Les seves dimensions permeten una entrada còmoda i lluminosa.

Está estrictamente prohibido el uso comercial de estas fotos, así como su utilización en otras páginas web, sin una autorización expresa del autor.

 

  Navegación rápida

   


Aviso Legal

© Miquel Pontes 1996-2024  Todos los derechos reservados


Última modificación: 01 enero 2024 10:18


Hemos recibido visitas